Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vad är skillnaden och likheten mellan dessa sporter? Här är lite jag tar upp om det

Spel av fotboll

Fotboll:
Matcherna spelas i 2 halvlekar på 45 minuter vardera. Halvtidsvilan är normalt 15 minuter

Planen:

_Fotboll: _En fotbollsplan är rektangelformad uppdelad i två planhalvor, den är 45-90 meter bred och 90-120 meter lång, underlaget ska vara gräs, konstgräs eller grus

Futsal:
20 X 40 och inomhus
** Inomhusfotboll **Rektangulärt område inomhus.

_ Futsal_:

bollen är 62 - 64 cm i omkrets. Har en studs på 50 - 65 cm om den släpps från 2 meters höjd.
Vikten är mellan 400 - 440 gram.
Allt för att passa bättre för tekniskt spel.

Mjukare boll än den i Futsal och den studsar lättare.

Regler:

Fotboll:
Se: Fotbollsregler

Futsal:
Spelarna får inte tacklas inte ens glidtacka.

• När ett lag dragit på sig sex frisparkar på en halvlek, så får motståndarlaget "frispark utan mur" från 10 meterspunkten. Detta gäller resten av aktuell halvlek.
  • Målvakten får inte vara back och deltaga i spelet vid hemspel.

Man får byta spelare under pågående spel

Förutom ett gult och ett rött kort kan domaren även utfärda ett blått kort eller någon form av mild varning innan det gula kortet tas fram.

Eftersom spelplanen är relativt liten är det oftast inte tillåtet att skjuta mot mål från ett längre avstånd. Det förekommer å andra sidan också att mål som görs från längre avstånd ges mer än en poäng.