Läst 758 ggr
[GIKmio]
6/26/16, 9:59 AM

Fotbolls-EM: 26 juni 1/8-finaler

Åttondelsfinalerna fortsätter med tre matcher idag. 15:00 Frankrike-Irland 18:00 Tyskland-Slovakien 21:00 Ungern-Belgien

Annons:
[Nomen Nescio]
6/26/16, 10:09 AM
#1

1-1-2 är väl den förväntade utgången, men det vore trevligt om något av de nederlagstippade lagen överraskade.  Slovakien och/eller Ungern kanske?

Martin
6/26/16, 1:41 PM
#2

Håller nog med dig. Tror kanske också att Ungern är den som har störst möjlighet att kanske överraska. Både Frankrike och Tyskland har sett starka ut de matcher jag sett dem om än att jag inte sett dem i alla.

15:00 Frankrike-Irland

Irland vidare som trea i vår grupp efter 1-1 mot oss, 0-3 mot Belgien och 1-0 seger mot Italien. Fransmännen vidare efter 2-1 mot Rumänien, 2-0 mot Albanien och 0-0 mot Schweiz. Mot Rumänien avgjorde man i 89.e minuten och båda målen mot Albanien kom i 90.e resp 96e minuten. Fransmännen är det klart bättre laget som jag ser det - men får vara på tå från start för Irländarna är stärka av 1-0 mot defensivt starka Italien och kämpar tills sista blods/svettdroppen. Men jag håller ändå Frankrike som favorit här.

18:00 Tyskland-Slovakien

Tyskland vidare efter 2-0 mot Ukraina, 0-0 mot Polen och 1-0 mot Nordirland. De brukar gå ut hårt och gjorde mål inom 30 minuter i båda de matcher de gjorde mål i. Slovakien förlorade 1-2 mot Wales, vann 2-1 mot Ryssland och 0-0 mot England. Det är ett bra resultat men jag tycker varken att Ryssland eller England levt upp till vad man ofta tänker om dem, bra lag. De har som jag ser det snubblat sig fram och Ryssarna gick inte ens vidare. Tyskarna är ett så organiserat lag och med sådan individuell skicklighet så att man skall kunna ta det här mot Slovakien relativt enkelt, även om ingenting är enkelt i utslagningsmatcher…

21:00 Ungern-Belgien

Belgien förlust 0-2 mot Italien, sedan 3-0 mot Irland och 1-0 mot Sverige. Ungern vann 2-0 mot Östterrike, sedan två oavgjorda 3-3 mot Portugal där man ledde 1-0, 2-1 och 3-2 samt 1-1 mot Island där man kvitterade i 88:e minuten.
Svårt det här. Tror mest på Belgien men detta är som jag ser det på förhand den mest öppna matchen.

mvh Martin

[GIKmio]
6/26/16, 2:43 PM
#3

Frankrike har som vanligt som hemmanation en extraspelare i form av publiken. Både positivt och negativt. Irlands chans ligger i att ingen tror på dom och därmed inte heller någon press.

Martin
6/26/16, 3:07 PM
#4

1-0 Irland på straff i 3e minuten. Spännande start…

mvh Martin

[GIKmio]
6/26/16, 4:06 PM
#5

Är lång tid kvar men kanske på väg mot en rejäl skräll?

[GIKmio]
6/26/16, 4:31 PM
#6

Griezmann och Griezmann igen. Och så var ordningen återställd då. Griezmann dessutom nära att göra hattrick. Tjugo minuter kvar av ordinarie tid.

Annons:
[GIKmio]
6/26/16, 5:06 PM
#7

Frankrike vidare till kvartsfinal efter seger med 2-1.

Målfakta: 0-1 Brady ( 2, straff ) 1-1 Griezmann (58) 2-1 Griezmann (61)

[GIKmio]
6/26/16, 6:10 PM
#8

Jerome Boateng.. vilken projektil! 1-0 till Tyskland.

#11

Mario Gomez gör 2-0 till Tyskland sent i första halvlek.

#13

Julian Draxler ökar på till 3-0 och punkterar matchen efter 63 minuter.

Annons:
[GIKmio]
6/26/16, 7:49 PM
#14

Slut. Tyskland vinner med 3-0 och nästa nation till kvartsfinal.

Målfakta: 1-0 Boateng (8) 2-0 Gomez (43) 3-0 Draxler (63)

6/26/16, 8:56 PM
#15

Hoppas på en sevärd match mellan Ungern och Belgien, utan otrevliga händelser kring och utanför plan och arena.

Martin
6/26/16, 10:09 PM
#16

1-0 Belgien och med rimlig tillägg så har vi väl 38-40 minuter kvar att spela. Inte sett första halvlek så kan inte uttala mig om hur matchbilden sett ut.

mvh Martin

Martin
6/26/16, 10:42 PM
#17

Ungern spelat upp sig men så sade det boom boom så stod det 3-0 och Belgien får ses som vidare…

mvh Martin

Martin
6/26/16, 10:47 PM
#18

4-0. Belgiens spel stabilt och övertygande.

Målfakta:   1-0 Alderweireld (10) 2-0 Batshuayi (78) 3-0 Hazard (80) 4-0 Carrasco (91)