Allmänt

Assyriska sörjer

2010-07-02 10:38 #0 av: Tatsja

Dödsskjutning av Eddie Moussa och hans bror, har satt Assyriska i chocktillstånd

Natten till torsdag sköts Assyriska spelaren Eddie Moussa och hans äldre bror ihjäl. utanför en spelklubb i Ronna, Södertälje.

Hans vänner i Assyriska är chockade och sörjer sin lagkamrat.

Eddie Moussa var en offensiv och irrationell spelare som fick sitt genombrott förra säsongen. Han gjorde sju mål och sex assist i superettan, vilket gjorde honom eftertraktad hos andra klubbar, men hans kärlek till Assyriska fick honom att skriva på ett ettårskontrak med klubben.

Eftersom hans far hade libanesiskt påbrå, så ordnade de ett libanesiskt medborgarskap för Eddie och hans skulle åka ner och spela med deras landslag.

Eddie var jätteglad att få representera Libyen och så händer detta. Vi i klubben har svårt att förstå att han är borta och vi gråter hejdlöst.

Assyriska behöver hjälp med krishantering. Den hjälpen kan komma från SvFF.
- Jag kan mycket väl tänka mig att vi försöker hjälpa dem, säger Lars-Åke Lagrell, även om vi inte kan ge något löfte.

Men hittar de inget på hemmaplan, så kan SvFF kanske hjälpa dem i sorgearbetet.

Officiellt uttalande av Zelge Fans

2010-07-01 Det är med stor bedrövelse och chock vi tar emot beskedet att den mest älskvärde spelaren i Assyriska tragiskt och hastigt har gått bort.
Ord är ett för dåligt verktyg för att kunna beskriva den ofantligt djupa sorg vi just nu och för en mycket lång tid framöver kommer befinna oss i.

Omständigheterna kring dramat är fortfarande oklara och vi överlåter det polisiära till utredarna. Det vi dock med all säkerhet vet är att Eddie Moussa samt hans äldre bror Jacob Moussa, tidigare spelare för klubben, dödats på ett sätt som kan liknas en avrättning.

Det vi även vet är att Eddie varit kraftigt skadebenägen under hela inledningen av säsongen efter den brutala kapningen han fick i cupmatchen mot HTFF. Av denna anledning var han heller inte uttagen till bortamatchen mot Ängelholm som skulle spelats ikväll.

Eddie Moussa har spelat i Assyriska sedan barnsben och är en av de spelare som genom klubbens historia visat mest hjärta och kämpaglöd för föreningen. Därför har han av naturliga skäl blivit något av fansens kelgris och en stor favorit på läktarna. Inte bara för att han är en egen produkt, utan främst på grund av hans enastående tekniska skickligheter på planen. Den fart och speed han kunde visa upp på sin kant har saknat motstycke i svensk seriefotboll. Senaste säsongerna har han flyttats upp som anfallare och därifrån hittat målet med flera pärlor. Vem minns inte hans avgörande lobb i seriefinalen mot Häcken eller hans två mål mot Jönköping som bäddade för kvalplatsen i fjol? Hans succé förra säsongen bidrog till intressenter från övre serier men han visade vart han har hjärtat och skrev nytt kontrakt med Assyriska.

Eddie har inte bara betytt mycket för fansen sportsligt sett. Han har varit en stor förebild för ungdomarna i Södertälje och framförallt Ronna där han har visat att man kan lyckas med fotbollen bara viljan finns. Han har alltid haft en varm och öppen dialog till fansen och att kunna acceptera att vår lill-Maradona med nummer 18 på ryggen aldrig mer kommer springa in på Södertälje Fotbollsarena är en omöjlighet.

Sorgen har inga gränser. Föreningen har förlorat två eldsjälar och tomrummet som skapats kommer att gapa tomt under en lång framtid.
Just nu betyder fotbollen ingenting. Kontrasterna som skapas svider i själen. Ord gör sig inte rättvisa att ens försöka förklara. Alla våra tankar går direkt till Eddie och Jacobs familjer.
Vi ber de som kan att medverka i sorgearbetet för att tillsammans bearbeta det tragiska som inträffat. Vi behöver varandra just nu.

Nästa hemmamatch mot Sundsvall kommer Zelge Fans att hylla och hedra minnet av våra två kära bröder. Och tröja nummer 18 har för sista gången burits av en Assyriskaspelare. Ingen kommer någonsin att bära den vita tröjan med mer stolthet än vad Eddie gjorde.

Vila i frid.

Information till media: Vi hoppas ni respekterar den djupa sorg vi för tillfället befinner oss i och accepterar att zelge.com tills vidare är den enda källan där uttalanden för supportergruppen kommer att publiceras. Inga intervjuer kommer att göras.

Assyriska skulle i går kväll ha spelat borta mot Ängelholm, men matchen ställdes in och nytt datum är ännu inte klart.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2010-07-04 08:33 #1 av: Tatsja

Mördarna kan ha fångats på film. Polisen är förtegen om vad de ser på den.

De var ute efter bröderna, då de var de enda de siktade på. Sen flydde de på mopeder.

Polisen hittade flyktfordonen och mordvapnet på en gångstig en dryg kilometer från Ronna centrum.
- De var utbrända men vår tekniker undersöker vapnet och fordonen för att säkra spår, säger Kjell Lindgren presstalesman vid Stockholmspolisen.

Men de var maskerade och det enda man såg, var deras ögon.

Bröderan satt vid olika bord, ändå siktade mördarna in sig på endsast dem. De som satt bredvid var väldigt chockade och hade problem att sova sen.

Det var en ren avrättning av Eddie och hans bror.

Eddie var ett föredöme för ungdomar i Södertälje. Han ville inte ha med kriminaliet att göra, utan drömde om att bli ett fotbollsproffs.

Det var meningen att han under våren 2010 skulle ha provspelat för utländska klubbar, men en skada satte stopp för all träning. Så han blev kvar i Assyriska. Men så fort han blev bra, var det meningen att försöka komma igen. Detta sattes nu stopp för av mördarna.

Polisen har ännu inte gripit någnn för mordet, men hoppas genom filmen kunna få lite mer spår. Teknikerna går nu igenom mopederna och vapnen som hittades och kollar efter spår.

 

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.