Arenor

Skytteholms IP

2010-03-20 08:24 #0 av: Tatsja

Hemmaarenan för Vasalunds IF och ungdomsfotboll, även Norretan och Damallsvenskan spelas där.

 

skytteholm.jpg

Skytteholms IPi  Solna. består av tre 11-mannaplaner och en 7-mannaplan. Alla har uppvärmt konstgräs, vilket har möjliggjort maximalt utnyttjande av anläggningen.

Elitspelarna har kunnat få förbättrade träningsmöjligheter och vittnat om att konstgräseffekten varit viktig för spelarnas utveckling. Även skolorna har kunnat ha idrottundervisning här, bland annat fotboll. Detta har gjort att antalet träningstimmar för stadens ungdomspelare har utökats dramatiskt. Allt tack vare det uppvärmda konstsgräset.

Skytteholms IP:s huvudarena är A-planen. Det rä där damallsvenskan coh Superettan spelas. Publikkapaciteten är på huvudläktaren runt 1 000 åskådare och gästarenan har plats för cirka 300 stående.

A-planen rustades upp 2007 och inför 2009 års säsong, uppgraderades ytterligare. De har bland annat bytt ut konstgräset mot ett nyare. Det gamla gräset gick då till Råsunda IP, som behövdes renoveras.

De har också förbättrat för service och utrymmen för spelar, funktionärer, press och publik. Även säkerhetsnivån på arenan har förbättrats..

B-planen var den först att anlägga uppvärmt konstgräs, C-panen fick sitt 2007. Dessa två arenor är för 11-mannaspel eller två 7-mannaplaner. C-planen är också för markerad och linjerad för att kunna köra turneringar med 5 -mannalag. 

D-planen är 7-mannaplanen intill A-planen, som huvudsakligen används för träning.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2010-03-22 00:44 #1 av: Catwoman

Här har jag spelat. Sedan åt vi hamburgare bredvid.

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2010-03-22 09:17 #2 av: Tatsja

Jag har också spelat där, men mest tävlat i skridskor. Gick i Råsunda skola, så vår arena var den som kallas kommunala.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.