2009-07-11 09:16 #0 av: Tatsja

Liverpools Fabio Aurelio är den senaste i raden av stjärnor som skadat sig på sin fritid. Genom att spela fotboll med sina barn på stranden lyckades brassebacken skada knäet så allvarligt att han nu riskerar att bli borta i upp till två månader. Tidningen Daily Telegraph har gjort en topplista över de tio mest bisarra fotbollsskadorna genom tiderna i England.

Läs och njut 

1. Dave Beasant, Chelsea.

Den storvuxne målvakten, som mest är känd för sin straffräddning i FA-cupfinalen på Wembley 1988 då Beasants Wimbledon skrällde mot Liverpool, missade inledningen på Premier League-säsongen 1993/94. Det var när målvakten skulle ta fram en burk salladsdressing som han klumpigt nog lyckades tappa den fulla burken. I ett sista desperat försök att hindra burken från att krossas mot golvet sträckte Beasant fram sitt långa ben. Det skulle han inte ha gjort. Burken med salladsdressing träffade foten illa och skadade en sena i ena stortån. Chelseas manager Glenn Hoddle uppges inte ha blivit alltför glad...

2. Ivano Bonetti, Grimsby

Grimsbys hetlevrade manager Brian Laws var vansinnig efter 3-2-förlusten mot Luton i februari 1996. Spelarna fick sig i omklädningsrummet en rejäl utskällning, men när några av dem svarade på kritiken brast det för Laws. Han kastade med full kraft iväg en tallrik med kycklingvingar som stod bredvid honom. Tallriken träffade italienaren Ivano Bonetti vars käkben gick i kras. Bonetti lämnade Grimsby direkt efter säsongen, manager Laws stannade två år till.

3. Steve Morrow, Arsenal

1993 möttes Arsenal och Sheffield Wednesday i finalen av både FA-cupen och Ligacupen. Med sitt första mål för klubben avgjorde Steve Morrow ligacupfinalen på passning från Paul Merson. I jubelscenerna efter slutsignalen skulle lagkaptenen Tony Adams lyfta upp matchvinnare Morrow, men halkade och tappade sin lagkamrat i backen. Resultatet av det blev att Steve Morrow lämnade Wembley med ett brutet nyckelben, en skada som fick honom att missa den kommande FA-cupfinalen.


4. Leroy Lita, Reading

Den kongolesiske anfallaren skulle för två år sedan inleda dagen med att stretcha lite hemma i sin egen säng. Det slutade med att han sträckte sig och tvingas avstå såväl träningar som matcher de kommande veckorna.

5. David James, engelsk landslagsmålvakt

Inte nog med att han en gång hävdade att hans formsvacka på planen berodde på att han hade spelat för mycket fotboll på sitt Playstation. Än värre var att James vid ett tillfälle sträckte sig i ryggen - när han försökte nå fjärrkontrollen till tv:n.

6. Liam Lawrence, Stoke

Mittfältaren kunde inte sova och bestämde sig för att uppsöka badrummet. Men på vägen dit snubblade han över familjens hund och stukade foten. "Han gick nedför trappan och försökte kliva över sin hund men ramlade. Jag tror inte något är brutet men det är ändå en stor besvikelse", sa Stokes manager Tony Pulis.

7. David Batty, Leeds

På fotbollsplanen var han hänsynslös. Batty kapade ofta allt och alla. Utanför planen fick den engelske landslagsspelaren smaka på sin egen medicin. Battys son cyklade på sin trehjuling i hög fart rakt in i sin pappa, som skadade ena hälsenan så svårt att han tvingades vila från fotbollen i flera veckors tid.

8. Rio Ferdinand, Leeds

Att det kan vara farligt att vila alltför länge i samma position fick Ferdinand bittert erfara under sin tid i Leeds United. Efter att ha suttit med fötterna på soffbordet och kollat tv i fyra timmar skulle han resa sig upp, men sträckte då en sena i baksidan av ena knäet.

9. Paulo Diogo, Servette

Schweizaren fick glädjefnatt efter att ha spelat fram lagkamraten Jean Beausejour till ett mål. Diogo firade genom att klättra upp på staketet framför de egna fansen, men fastnade oturligt med sin vigselring. När Paolo Diogo hoppade ner från staketet satt en bit av fingret kvar.

10. Kirk Broadfoot, Glasgow Rangers

Den skotske backen var så hungrig att han kände sig manad att inspektera de pocherade ägg han just hade plockat ut ur mikrovågsugnen. Tyvärr för Broadfoot exploderade ett av äggen och kokande vätska träffade honom i ansiktet. Lyckligtvis nog uppges Rangers-backen ha klarat sig undan bestående men.

(Källa: Daily Telegraph)