Dagens spelare

Christian Wilhelmsson

2009-05-15 20:53 #0 av: Maja

Christian "Chippen" Wilhelmsson är namnet på en svensk fotbollspelare som spelar i Al-Hilal.

Den åttonde december 1979 föddes Christian Wilhelmsson i den skånska staden Malmö. Han har, till skillnad från majoriteten av de andra spelarna i det svenska landslaget, inte spelat i Allsvenskan. Han gick från det svenska klubblaget Mjällby AIF till det norska Stabæk IF. Strax därefter flyttade han till Belgien och Anderlecht, för att sedan gå vidare till Nantes i Frankrike.

Chippen gick vidare till AS Roma när han blev utlånad. Här fick han en hel del speltid och gjorde sitt första mål för klubben den tredje mars 2007, bara två månader efter att han kom dit. Roma ville dock inte köpa Chippen utan han blev istället ett halvår senare utlånad till Bolton där han inte kände sig allt för välkommen. Några få månader sedan fick an flytta ännu en gång till Spanien och det spanska laget Deportivo La Coruña.

Men livet i Spanien blev inte allt för långt heller. Den 4 augusti 2008 meddelades det att Wilhelmsson köpts av de Saudiarabiska mästarna Al-Hilal med en prislapp på cirka 115 miljoner svenska kronor.

370px-Christian_Wilhelmsson_070822.jpg

Källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/Christian_Wilhelmsson
Bild: http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Christian_Wilhelmsson_070822.jpg

Anmäl
2009-05-16 08:33 #1 av: Tatsja

Bara hoppas han trivs bättre där och får mer speltid.  Han är jämngammal med min yngste. Fast han fyller den 8 december och min son den 7:de.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.