Allmänt

Hur syns ni?

2008-12-23 08:48 #0 av: Tatsja

Nu när mörkret är här så måste ni tänka på att synas för både din egen skull och bilister som kommer på vägen.

Eftersom jag är både bilförare och hundägare så måste jag bara påpeka vikten av att synas. Många gånger när man är ute och kör så har folk mörka kläder på sig. Syns nästan inte alls. Speciellt om det inte finns gatlampor. Som hundägare och även om jag bara är ute och går när det börjar skymma, så försöker jag göra allt för att synas.

Har extra reflexer på rollatorn. Reflexväst eller reflexjacka. Min hund har reflex på kopplet. Allt för att jag vill bilförare ska se mig och Tatsja.
Även i bilen ligger det en väst och band. Tänk om jag får stopp på bilen en mörk kväll eller natt, då vill jag synas för andra bilister och undvika att bli påkörd.

Ser många barn ute på kvällarna, även mindre barn. Inga reflexer varken på jacka eller byxor. Hur tror ni den personen som kör på dem känner sig? Betona för barnen att det är viktigt att ha reflexen på. Helst väst eller en jacka. Finns många som har insydda reflexer.

Tyvärr är det många som tror att det räcker med gatbelysningen i stan, men det är svårt då också. Kommer man körande, så är det inte lätt att se dig som vill över gatan. Belysning och väta gör det svårt. Därför kan en reflex göra att du syns bättre.

Så snälla. För er egen skull och min. Sätt på er reflexer. Det är en billig livförsäkring.

Tatsja/sajtvärd

 

 

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-12-24 08:20 #1 av: Tatsja

Vi måste försöka att komma ihåg reflexer. Finns billiga västar på ÖB. Sen finns det clips som alltid sitter på min ena jacka.

Jag vill att bilisterna ser mig, så som jag vill se fotgängare när jag är ute och kör.

Syns i trafiken och det underlättar att rädda liv.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-12-25 10:20 #2 av: shiva17

Har ni inge lyse på bilen eller

Anmäl
2009-01-02 09:19 #3 av: Tatsja

Jo, men en del bilister slarvar och om de har lyse på, så syns vi bra.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2009-01-11 19:28 #4 av: cecilia1970

Jag håller med!  jag brukar ha reflex på jackan när det är mörkt ute,

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.