Allmänt

Minne av Råsunda Fotbollsstadion

2008-10-01 14:41 #0 av: Tatsja

Mitt minne av hur det var att gå och se på fotboll och när jag var där sist.

fotboll01.jpg
Minns hur det var första gången jag var på Råsunda Fotbollsstadium. Som liten bodde jag nästan mitt emot i Solna. Utanför ena läktaren fanns ett jättestort kastanjeträd. Många gånger jag plankade in där.Jag var inte ensam om det. Ibland åkte vi fast och ut med huvudet före. Men oftast klarade jag mig genom att jag skyllde på brorsan. Då åkte han ut.

Var runt fem år första gången jag klättrade in där. Bara att se dessa killar springa runt och försöka kicka bollen, var en höjdpunkt för mig. Jag var mer en kill-tjej som liten. Att som tjej och gilla bollar, var inte riktigt "lovligt" på femtio-sextiotalet. Men dockor gillade jag inte. Tacka visste jag fotboll och bandy.

Fick träffa några stora spelare ibland. Hade tur att en granne städade omklädningsrummen på Råsunda. Tänk er lyckan att nästan varje gång det var match att kunna komma in på stadion och vara med grabbarna i när de hade halvlek. Lilla jag och de.

En gång fick jag en läderkula av dem. Tyvärr så finns den inte kvar. Det var mitt lag som skrev på bollen. Djurgården. Jag har varit det sedan femårsåldern. Resten av hela min släkt är AIK-are. Lyckan att få denna boll går inte att beskriva. Min bror, som blev väldigt avundsjuk, skvallrade för mor och sen såg jag inte den bollen mer. Men minnet lever än idag.

För första gången på nästan 45 år, så köpte jag biljetter till match i somras. Tog med min yngste son, 29 år. Han har aldrig varit och sett levande fotboll. Spännande. Men Råsunda var ombyggd, inte alls som jag mindes det. Fast underbart ändå. Vi passade på att träffa en gammal vän till mig som inte sett sonen sedan han var liten. LeffeD. Kärt återseende och skönt att slippa ta bilen till stadion. Fint väder så vi kunde gå dit. Fullt med folk. Passade på att visa var mamma bott och var trädet hade stått. Vi fick god kontakt med de som var ordningsvakter. Jag är handikappad med rollator och kan inte gå i trappor. Där rullstolar skulle ha sina platser, blev alldeles för varmt för mig. Så de lät oss vara i gången. Sonen blev hellycklig när en av hans stora idoler kom så nära på planen att ha kunde se honom. "Henke". Tyvärr blev det Djurgården som åkte på torsk av Helsingborg, men inget kan ta ifrån oss glädjen och känslan att ha varit på en riktig match. För mig var det ett bitterljuvt minne. Råsunda ska ju flyttas. Vet inte när vi kan gå nästa gång. Men fler gånger ska det bli. Vi har fått blodad tand nu.

Detta var lite om hur det var att bo i närheten av Råsunda Fotbollsstadion

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl
2008-10-02 04:34 #1 av: EvaG

När du var där fanns inte jag.

___________________________
Var rädd om dem du älskar
_________________________

Medarbetare på Vilda västern iFokus

Anmäl
2008-10-02 07:17 #2 av: Tatsja

Haha. Känner mig gammal, men hur jag än räknar, så är jag i alla fall yngre än våran Leffe. En ljuspunkt.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.