Allmänt

Slut för i år

2013-11-21 10:13 #0 av: Bettan

Nu är det slut för i år. Det har varit ett otroligt spännande år inom svensk fotboll. Allsvenskan, Superettan, VM-kval, VM för de yngre och EM för damerna.

Fotbollsaktion

Allsvenskan var spännande ända till slutet. Ja guldet var klart när några omgångar återstod, men där nere i botten var det spännande in i det sista. Vilka lag skulle åka ur, vilket lag skulle få kvala. Det blev klart i den allra sista omgången.

Superettan var också spännande in i det sista. Vilka två lag skulle gå direkt upp i Allsvenskan och vilket skulle få kvala. Det var spännande in i det sista i den nedre delen av tabellen också.

Årets fotbollsstad måste väl vara Malmö. Malmö FF svenska mästare herrar och LdB Malmö på damsidan.

Så har vi detta med VM-kvalet för herrlandslaget. Det var ett otroligt spännande år och en del bragdmatcher av Sverige. Kan någon glömma upphämtningen mot Tyskland på bortaplan? Det lär bli en av de klassiska matcherna. Nu höll det inte hela vägen, men jag tycker Sverige gjorde det bra.

Det här året fick vi ett fantastiskt intresse av ett landslag som tidigare knappt har varit på löpsedlarna. Jag tänker på U17-landslaget som gjorde så otroligt bra från sig i VM. Belöningen blev en bronsplats och stora rubriker. Det var spännande att följa lagets framgångar.

Så har vi EM för damer på hemmaplan. Ett bra genomfört mästerskap. Sverige skötte sig jättebra och slutade på tredje plats tillsammans med Danmark. Europamästare blev inte oväntat Tyskland och silvret togs av Norge. Här kan vi prata om Norden mot övriga Europa så ser det ju jättebra ut.

Nu kommer vintern och till våren när snön smälter samtidigt som vi nog har smält allt som hänt i fotbollssverige under 2013 börjar en ny säsong med många frågetecken.

Kommer Malmö dominera denna säsong också på dam- och herrsidan eller är det Göteborgs och Tyresös tur i år? AIK, Elfsborg? Hur kommer det gå för lagen som kommit upp i högsta serien. I Allsvenskan Falkenberg och Örebro? Falkenbergs första säsong i Allsvenskan kommer den gå bra eller blir det en flopp? På damsidan tog Eskilstuna och AIK steget upp För Eskilstuna är det premiär i Damallsvenskan. Hur kommer det gå för nykomlingarna?

Sedan har vi ett fotbolls-VM att se fram mot utan svenskt deltagande. Vi får se positivt på det. Nu kan vi njuta av fina matcher helt avkopplade i TV-soffan. Bara njuta och inga nerver utanpå kroppen.

Ha en bra dag

Sport iFokus

Anmäl
2013-11-21 11:04 #1 av: Leffe

Jag blev besviken att GIF Sundsvall inte klarade av att gå upp i högsta serien. Laget hade ju allt i egna händer...fötter när de började förlora poäng mot lag de inte borde förlora poäng mot

Anmäl
2013-11-21 13:57 #2 av: GIKmio

Jag tycker att fotbolls-VM är en höjdpunkt så för mig blir det att hänga med ändå. Men det blir ett spännande 2014 ändå när det ska planeras inför höstens EM-kval. Hoppas vi får se några utropstecken under nästa år. Sedan har vi en intressant nykomling i båda allsvenskorna.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2013-11-21 17:49 #3 av: Tatsja

Det var inte så kul när Ronaldo fick fria tyglar. Då är han omöjlig. Tror att även om inte Sverige blir med i VM kommer man nog vara lika nervös ändå för då håller man ju på ett annat lag underr VM.

Jag tror Falkenberg kommer få det jättesvårt i allsvenskan.. Tyckte att årets upplaga var lite underlig. Lagen slog ju varandra hela tiden.

Väl mött, Tatsja

Du tittar väl in på Fotboll iFokus?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.