Läst 941 ggr
[Carpinus]
2014-11-06 23:34

Kval till Superettan

Inte bara kval till allsvenskan i dag: i kvalspelet om plats i superettan nästa år  blev det hela 3-0 till IK Frej Täby mot Öster, medan ÖIS spelade 1-1 hemma mot Assyriska. Returmatcher på söndag.

Annons:
[GIKmio]
2014-11-06 23:45
#1

Både Öster och Örgryte är ju klassiska lag som man vill se i högsta serien framöver. Men Öster verkar ju ligga lite risigt till inför returen.

[Carpinus]
2014-11-07 00:04
#2

Ja, och det ser inte särskilt lovande ut för ÖIS heller…

[Carpinus]
2014-11-09 11:06
#3

Idag, samtidigt som Gefle sannolikt håller Ljungskile kvar i Superettan, spelar returmatcherna om de sista platserna enligt följande:

15:00 Assyriska FF - Örgryte IS,  Södertälje Fotbollsarena

15:00 Östers IF - IK Frej Täby,  Myresjöhus Arena 1

Leffe
2014-11-09 13:41
#4

Alltid kul när det kommer in nya lag i de högre serierna även om man kan tänka "vad har de att komma med i serien"

[Carpinus]
2014-11-09 14:08
#5

#4 Sant! Vi har ju redan fått upp två nya lag i Superettan i form av direktkvalificerade Utsikten och AFC United.

[Carpinus]
2014-11-09 15:13
#6

Oavsett hur det går för ÖIS idag har de gjort ett nyförvärv i form av mittfältaren Niklas Klingberg från Degerfors. Klingberg 29, har skrivit på för två år. Han representerade Degerfors i fyra år och har gjort 144 matcher för dem.

Annons:
[Carpinus]
2014-11-09 15:21
#7

Öster fick en drömstart, då Alexander Henningsson nickade in 1–0 i den sjätte minuten. Resultatet står sig efter 18 min. spelade.

[Carpinus]
2014-11-09 15:25
#8

Christophe Lalle sköt bollen i mål från distans i den 20:e minuten för Frej. 1-1,  ett betydelsefullt mål. Öster måste nu göra fyra mål för att hänga kvar.

Assyriska - ÖIS står fortfarande 0-0.

[Carpinus]
2014-11-09 16:19
#9

Frej leder med 1-2 en kvart in på andra halvlek, och det ser stabilt ut för deras del. Assyriska-ÖIS står 0-0, och eftersom första matchen slutade 1-1 kan ett mål för ÖIS ändra allt, men i nuläget är Assyriska kvar i superettan.

Leffe
2014-11-09 16:20
[Carpinus]
2014-11-09 16:30
#11

Kvitterat för Öster, men det skall förstås ett ras modell större för att Frej skall tappa det här. Oförändrat för ÖIS, där  kvarstår kvalspänningen..

[Carpinus]
2014-11-09 16:38
#12

Återstår nu tio minuter för ÖIS att ordna avancemanget.

[Carpinus]
2014-11-09 16:55
#13

Assyriska höll tiden ut och spelar i superettan nästa år. Det gör även Frej, som föll med 3-2 i Växjö, men som ju hade 3-0 att gå på.