21. Profiler

Talangjakten

2014-12-28 09:56 #0 av: [Carpinus]

Har du läst om eller rent av själv sett någon fotbollstalang som du tycker är värd att hålla koll på för framtiden så är den här tråden rätt plats att berätta om det! Vem vet, kanske är det just du som först nämner "den nye Zlatan"? Blinkar


Anmäl
2014-12-28 10:00 #1 av: [Carpinus]

Redan som elvaåring var Adi Nalic från Sölvesborg observerad av storklubbar ute i Europa. Klipp på youtube från den tiden visar att den unge spelaren hade talang, kanske ett arv från pappa Zlatan Nalic, som själv spelat i Mjällby. Det är också i Mjällby som Adi återfinns idag som 17-åring, trots att han under året bl.a. varit och tränat med Milan, en klubb som sällan bjuder in unga spelare från utlandet. Man gjorde ett undantag för den unge mittfältaren från Listerlandet och blev så nöjda att de erbjöd Adi att stanna, men Adi avböjde dock och siktar istället på att försöka spela sig in i Mjällbys A-lag. Det lär nog inte dröja innan han tar det steget, och det är väl rätt sannolikt att vi kommer att få se namnet Adi Nalic på sportsidorna i större sammanhang med tiden.


Anmäl
2014-12-28 11:07 #2 av: [Carpinus]

Govend Haidar har länge setts som ett stort löfte i Carlstad United, och förra året blommade han ut - med tretton gjorda mål var han i högsta grad delaktig i Uniteds serieseger i division 2 norra Götaland. Det har ryckts i den 20-årige vänsterflyern från flera klubbar, bl.a. låg IFK Värnamo bra till, men det blev slutligen Degerfors IF som fick sista budet.  Gissningsvis kommer Govend Haidar att följas med intresse från större klubbar framöver!


Anmäl
2014-12-29 08:29 #3 av: [Carpinus]

Lite OT kanske, för det här handlar om en norsk spelare som dessutom redan är etablerad. Medan vi i Sverige börjar ana slutet på Zlatans karriär så har norrmännen en egen världsstjärna i början på karriären - jag tänker förstås på  Martin Ødegaard, gutten som redan som 15-åring är ordinarie i Strømsgodset i Tippeliga och som hunnit göra landslagsdebut.

Nu rör det sig om en exceptionell talang, utsedd till världens mest lovande spelare, men jag ser honom ändå som ett exempel  på att våra dagars tonåringar är mer fysiskt utvecklade och mer tekniskt begåvade än vad spelarna i motsvarande ålder var för bara någon generation sedan.  Den åsikten delas inte av Erik Hamrén, som den gamle militär han är mest verkar se de unga spelarna som en samling hösäckar. Jag tror faktiskt inte att det är så - nog kan utebliven skolgymnastik och mycket stillasittande gjort att vi generellt sett har en förslappad ungdom, men de som håller på med idrott får en bättre och mer allsidig träning än några tidigare generationer, med fysträning och  teknik/ taktikutbildning i sina klubbar som gör dem bra rustade inför fotbollskarriären.

Svensk fotboll hittar och tar väl vara på sina talanger, men jag tror att man är alldeles för rädda om dem och inte ger dem chans att utvecklas i konkurrens med äldre spelare. I ställer får de gneta för länge bland jämnåriga som de redan växt ifrån.

Har jag rätt eller fel? Säg gärna din mening! 

P.S. Lite kul är det att man i Norge redan letar efter en "ny  Martin Ødegaard" - snacka om snabb generationsväxling! LerD.S.

http://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/Finnes-det-en-ny-Martin-Odegaard-15-her-460226_1.snd


Anmäl
2015-01-20 07:39 #4 av: [Carpinus]

Alibek Aliev, 18, löftet från Elfsborg och P18-landslaget, ser ut att vara förlorad för svensk klubbfotboll - kanske för gott? Alibek föddes i Machatjkala i Ryssland där han tillbringade sina första fem år, men kom sedan till Vänersborg. Det var där han som 15-åring upptäcktes av storklubbar som IFK Göteborg och Elfsborg, och det var de senare som gick segrande ur striden om ynglingens underskrift på ett kontrakt.

Nu verkar det som om Alibek Aliev redan är mogen för nästa stora steg i karriären, redan innan han hunnit spela med Boråsarnas A-lag. CSKA Moskva har nämligen lagt ett bud som verkar antaget, och då väntar ett femårskontrakt på Alibek. Med tanke på hans ryska härkomst ligger det väl nära till hands att Alibek blir kvar där borta, men han lär väl representera Sverige i ungdomslandslag - och kanske även i A-landslaget, om han fortsätter att utvecklas.


Anmäl
2015-01-20 07:50 #5 av: [Carpinus]

 Medan det kostade 2,8 miljoner för CSKA att ta över artonåringen Aliev så blev det betydligt dyrare för Real Madrid att handla Martin Ødegaard, 16 (#3).

Strømsgodset och Real Madrid kom nämligen överens igår kväll, Den norska klubben får initialt 30 miljoner för Martin, men totalramen sägs vara 60 miljoner plus bonus vid eventuell vidareförsäljning. För Martin väntar nu reservlagsspel i Madridklubben med en förväntad ingångslön på 20 miljoner. Skaplig veckopeng för en 16-åring...  

http://www.vg.no/sport/martin-oedegaard/spanske-kilder-kan-faa-startloenn-paa-20-millioner/a/23377524/


Anmäl
2015-01-20 11:17 #6 av: GIKmio

Man skulle ha något liknande ishockeyns TV-pucken i fotboll så att folk kunde följa talangerna. Idag är spelarna i juniorkronorna mer kända bland allmänheten än vad pojklandslaget i fotboll är.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-01-20 11:30 #7 av: [Carpinus]

#6 Ja, något i den vägen kanske? Sedan tycker jag att media kunde inventera tillgången till unga talanger bättre! "Silly Season" finns på en mängd sportsidor, men nästan lika intressant borde det väl vara att uppmärksamma unga förmågor som tar steget upp från utvecklingsgrupper till A-truppen i de allsvenska lagen? Det vore ju kul att se hur morgondagens stjärnor utvecklas, och att när de slår igenom kunna skryta lite över att man följt dem "från början"?


Anmäl
2015-01-21 13:12 #8 av: [Carpinus]

Alexander Jallow heter en 16-årig yngling från Avesta AIK som i december skrev på för Brage. Alexander har spelat i P16-landslaget, och har under hösten bl.a. tränat med IFK Göteborgs P19-trupp med gott betyg därifrån. Nu blir dock Brage i division1 adressen de närmaste åren.

http://www.dt.se/sport/fotboll/jallow-klar-for-brage


Anmäl
2015-01-21 22:24 #9 av: [Carpinus]

När vi ändå är inne på P16-landslaget så finns det ju anledning att komma ihåg att det landslaget under Roland Nilssons ledning 2014 vann 12 segrar på 15 landskamper och hemförde segern  i Nordisk Pojkturnering samt gick vidare i grundkvalet i EM. Nu väntar Elite Round under våren, där de för att kvala in till U17-EM möter  Spanien, Frankrike och Israel. Matcherna spelas 20-25 mars, slutspelet går av stapeln i Bulgarien  i maj.

Sveriges startelva i sista grundkvalsmatchen i höstas:
 1 John Håkansson, Kalmar FF - 6 Felix Olsson Lundgren, Helsingborgs IF, 4 Dennis Hadzikadunic (K), MFF,  7 Thomas Poppler Isherwood, IF Brommapojkarna,  5 Anton Kralj, MFF,  - 9 Svante Ingelsson, Kalmar FF, 8 Adam Hellborg, Kalmar FF,  11 Oskar Jansson, IFK Göteborg, 10 Dusan Jajic, Haninge/Brandbergen,  - 15 Zackarias Faour, Manchester City FC, 17 Moustafa Zeidan, Högaborgs BK.
Ersättare: 12 Marko Johansson, MFF - 2 Filip Tägtström, GIF Sundsvall, 3 Jesper Lövdahl, IFK Osby, 13 Felix Beijmo,IF Brommapojkarna,  14 Onur Körhan, MFF,  16 Isac Lidberg, Hammarby IF,  18 Isak Redzic, MFF. Samtliga födda -98.


Anmäl
2015-01-21 22:40 #10 av: [Carpinus]

#9 Zackarias Faour, ursprungligen från MFF, tycks acklimatisera sig bra i Man C och har uppmärksammats på deras hemsida.

http://www.mcfc.co.uk/news/academy-news/2014/december/academy-interview-zackarias-faour


Anmäl
2015-01-21 23:59 #11 av: [Carpinus]

Trots att Odilon Sangwa endast är 15 år gammal har han omgivits av storklubbsrykten i flera år. Bröndby, Hammarby och IFK Göteborg hör till de klubbar som uppmärksammat ynglingen, som dock fortfarande representerar FC Kristinehamn. En annan klubb som har koll på Odilon är Chelsea, som redan när han var11 år började följa upp honom, och när han var 13 fick han provspela för en plats i klubbens ungdomsakademi. Även om det inte blev något av det äventyret finns det nog anledning att lägga namnet Odilon Sangwa på minnet!


Anmäl
2015-01-22 12:19 #12 av: [Carpinus]

Medan det väntar EM-kval för 98-orna har nästa årgång, grabbar födda 1999, landslagsläger i Kristinehamn i början av februari. Här är lite namn att lägga på minnet...

 Robin Gustavsson    IFK Norrköping FK      
Christoffer Härd    IF Viken      
Dejan Vitkovic    AIK FF 

  ----
Aziz Ada    Syrianska FC      
Camilo Alas Escobar    Ängelholms FF      
Islam Burman    IFK Luleå      
Elliott Bäcklund    IFK Göteborg      
Michel Challma    Syrianska FC      
Enver Colic    IFK Trollhättan      
Nabiel Efrem    AIK FF      
Daniel Falcon    Karlstads BK      
Fabian Falk    Värmbols FC      
Victor Fors    IF Brommapojkarna      
Timoteo Harvey    Örgryte IS      
Herman Johansson    Halmstads BK      
Atakan Kinali    BK Häcken      
Murat Kuyumcu    IK Sturehov      
Adam Leijon    IK Sturehov      
Victor Malteskog    IFK Norrköping FK      
Simon Marklund    Åtvidabergs FF      
Benjamin Muminovic    Karlstads BK      
Sanusi Naesae    Malmö FF      
Axel Näsholm    GIF Sundsvall      
Pelle Olsson    FK Karlskrona      
Otto Peterson    Örgryte IS      
Thure Ridderström    Gefle IF FF      
Robin Schildt    AIK FF      
William Stille    Jönköpings Södra IF      
Isak Stone    Hammarby IF FF      
Valter Strandler    Husqvarna FF      
Emil Tot Wikström    Halmstads BK     


Anmäl
2015-01-22 14:41 #13 av: [Carpinus]

Världen blir ju bara mindre och mindre tycker man ibland, och det gäller även på fotbollens område. Idag är det inte ovanligt att europeiska toppklubbar har koll på pojklagsspelare ute i den svenska "obygden", och att hitta spelare med utländska klubbadresser i de svenska ungdomslandslagen är inte längre så uppseendeväckande. Vi har ju även den unge norrmannen Martin Ødegaards övergång till välbetalt proffs i Real Madrid i färskt minne. Men är det bra för utvecklingen att "hoppa över" allsvensk erfarenhet för att gå direkt till proffscirkusen? Åsikterna spretar lite, men Magnus Erlingmark, generalsekreterare  i Spelarföreningen tyckte så här i en intervju i DN för ett drygt år sedan:  "Jag säger att det är upp till spelarna själva, men mitt råd om någon frågar är att växa ur allsvenskan först. Om du är för bra för allsvenskan så får du ett bra avtal och då satsar de på dig".

Någon färsk statistik på utlandsrepresentationen i våra landslag har jag inte sett, men i november 2013 såg det ut så här (källa DN):

Pojkar 15 år: 2 av 26
Pojkar 16 år: 1 av 20
Pojkar 17 år: 1 av 23
Pojkar 18 år: 5 av 31
Pojkar 19 år: 4 av 41
Ungdom 21 år: 5 av 39
A-landslaget: 27 av 45

Ser vi på landslagen för 15- resp. 16-åringar här ovan så har utlandsflykten snarare minskat än ökat, och den trenden verkar faktiskt ha funnits några år, se länk!

http://www.dn.se/sport/fotboll/trendbrottet-nu-valjer-fler-unga-fotbollstalanger-att-utvecklas-pa-hemmaplan/


Anmäl
2015-01-22 16:52 #14 av: [Carpinus]

#12 Timoteo "Timo" Harvey representerar nu ÖIS, men spelade för Lerkils IF när han togs ut i truppen. Han är väl den andra landslagsspelaren med ursprung i Lerkil - den förste var Glenn Strömberg. Glenns övergångspengar från IFK Göteborg fonderades av föreningen och avkastningen går till ungdomslaget.

Elliott Bäcklund som spelar för IFK Göteborg har Hönö IS som moderklubb, och därifrån kommer ju även Dan Corneliusson, Blåvittspelare även han. Danne har  f.ö. nyligen varit tränare för Hönö IS.  


Anmäl
2015-01-23 15:47 #15 av: [Carpinus]

#13 Sjuttonårige löftet  Christian Rubio Sivodedov lämnar Djurgården för en karriär i Schalke efter ett lyckosamt provspel för klubben. Han är därmed ytterligare en i raden av unga talanger som försvinner till en utländsk karriär utan att först ha prövat på spel i allsvenskan. 

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/tyskland/article20208371.ab


Anmäl
2015-01-25 19:29 #16 av: [Carpinus]

#9 Dusan Jajic, offensiv mittfältare från fjolårets P98-landslag, tränar med Hammarby innevarande och nästa vecka.

http://www.hammarbyfotboll.se/Article.aspx?id=6a27357d-02ad-4684-b831-7ea0512cd339


Anmäl
2015-01-28 15:06 #17 av: [Carpinus]

Gamle VM-spelaren Jonas Thern driver numera i kompanjonskap med Christer Tonning Calcio Elit, en fotbollssakademi för ungdomar i Osby. Jimmy Durmaz, Niklas Hult och Isaac Kiese Thelin är några som skolats i akademin. I början av januari 2015 föreläste Jonas Thern på Västergötlands Fotbollssymposium. Här är några Therncitat från det tillfället:

 "Det finns inget bättre än att arbeta med ungdomar som verkligen vill framåt."  

 "Glädjen måste alltid komma i första hand. Med glada spelare kommer den individuella utvecklingen och på sikt även resultat, även om vi inte fokuserar på resultat." 

"Jag gillar att hitta övningar som stimulerar spelarnas eget tänk. Man måste få misslyckas i bland som ungdom, när ska man annars få göra det? Dessutom ska inte tränaren stå i centrum och det får inte bli för invecklade övningar som tränaren måste stå och förklara om och om igen."


Anmäl
2015-01-28 15:09 #18 av: [Carpinus]

Även Pia Sundhage deltog på symposiet, och här är några av hennes klokheter om tjejfotbollen:

"Varför gör man en övning? Det är viktigt att det upplevs som en matchsituation."

"Tjejer behöver tävla, vinna och förlora. Flick- och damfotbollen är så organiserad och försiktig. Det behövs mer kaos och tävling."

 "Våra unga spelare behöver göra två saker. De behöver prata mer och de behöver spränga gränser."


Anmäl
2015-01-31 19:09 #19 av: [Carpinus]

Tidjani Diawara som satte tre mål för Sylvia i träningsmatchen de vann mot IFK Norrköping med 4-3 idag tillhör egentligen - IFK Norrköping!

Den 16-årige talangen kom från Örebroklubben Rynninge förra året till IFK, men är utlånad till IF Sylvia -kanske blir han hämtad tillbaka nu?

Nu skall sägas att IFK Norrköping spelade två A-lagsmatcher i dag med två olika lag, så deras uppsättning var kanske inte den allra starkaste, men tre mål är ändå tre mål...

http://na.se/sporten/fotboll/lokalfotboll/1.2578740--synd-att-inte-osk-var-mer-pa-

http://www.nt.se/sport/ifk-larlingen-sankte-sitt-eget-lag-10674777.aspx


Anmäl
2015-01-31 19:20 #20 av: [Carpinus]

#19 Ett annat löfte som IFK Norrköping knutit till sig  är 17-årige Anton Hallstensson, som förra året kom från "Svennisland", Torsby IF.  Anton har redan prövat på landslagsspel, han deltog i P16 Future Team 2014. Han går nu i fotbollsgymnasiet i Norrköping.

http://www.folkbladet.se/nyheter/ifk-sakrar-upp-ny-talang-7212529.aspx


Anmäl
2015-02-02 13:06 #21 av: [Carpinus]

#9 Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut 22 spelare till P17-landslaget för en turnering i La Manga 11-15 februari som kan ses som ett genrep inför Elite Round Cup senare i vår.

http://svenskfotboll.se/landslag/p98/arkiv/landslag/2015/01/p1798-trupp-till-la-manga/


Anmäl
2015-02-02 13:40 #22 av: [Carpinus]

#21 Med i truppen är Junior Kamana Wa Kamana, eller bara Junior Kamana som han brukar benämnas. JKWK spelar för Ludvika IF, men har rötterna i Kongo-Kinshasa, som det ju går bra för i Afrikanska Mästerskapen för närvarande. Junior Kamana kom dock till Sverige som sjuåring och har hela sin fotbollsfostran här. Han verkar vara en ambitiös yngling även vid sidan av planen, vilket framgår av denna artikel.


Anmäl
2015-02-03 21:44 #23 av: GIKmio

Här följer en länk på 169 tjejer som förbundskaptener och spelarutbildare vill man ska satsa på i damallsvenskan dom närmaste åren.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-02-07 15:56 #24 av: [Carpinus]

15-årige Sead Haksabanovic har flyttats upp i Halmstads A-trupp i år, och han behövde inte vänta länge på debuten i förstalaget: redan förra helgen gjorde han ett halvtimmeslångt inhopp mot Kalmar FF.


Anmäl
2015-02-08 10:19 #25 av: [Carpinus]

AFC United är ju inte "bara" ett nyblivet superettanlag, man har dessutom en framgångsrik ungdomsverksamhet. Laget med killar födda -00 blev sålunda inofficiella svenska 14-åringsmästare förra året, och där finns säkert flera spelare som kommer att låta höra talas om sig i större sammanhang.  En av dem är Ayomide Jabody, som i november var i Liverpool och visade upp sig. Även om det inte blev kontrakt den här gången var det säkert en nyttig erfarenhet, och bara en sådan sak som att få skaka hand med Gerrard, Touré och Glen Johnson måste ha varit en stor upplevelse för den unga fotbollsbegåvningen!


Anmäl
2015-02-08 21:01 #26 av: [Carpinus]

#25 En annan talang i AFC Athletic United är nyblivne 16-åringen Ramzy Aiga, som redan tränar med klubbens A-trupp.


Anmäl
2015-02-08 23:16 #27 av: [Carpinus]

Göteborg har bara hälften så många spelare i flicklandslagen i fotboll som Stockholm och Skåne.

http://www.gp.se/sport/fotboll/1.2624157-goteborg-pa-efterkalken-i-ungdomsfotbollen


Anmäl
2015-02-09 09:15 #28 av: [Carpinus]

#13 Som tidigare konstaterats har utländska proffsklubbar en nästan kuslig kännedom om unga talanger även på småorter ute i den svenska "bushen" - det hör snart sagt till vardagen att en svensk 15-årig talang tränat med Chelsea, Inter och andra storklubbar. (Likaså att svenska pojklagsgrabbar allt oftare  är omgivna av mer eller mindre självutnämnda promotors som förstås ser chansen att tjäna en hacka på sin tidiga inteckning, men det är en annan historia!)

#16 En som tränat med Arsenal och Atalanta är 16-årige Dusan Jajic från FK Haninge/Brandbergen. Fast för tillfället är det Hammarby som verkar mest köpsugna, och deras intresse har ju redan nämnts i tråden. 16-åringen är nu med Bajen i Spanien och gör inga hemligheter att det är just till den klubben han för dagen helst vill.


Anmäl
2015-02-10 20:42 #29 av: GIKmio

Vem ska ta hand om talangerna?

http://www.damfotboll.com/nyheter/2015/02/vem-ska-ta-hand-om-talangerna

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-02-12 08:03 #30 av: [Carpinus]

Znar Renjbar är en 17-årig yttermittfältare i  Åtvidaberg (moderklubb Vingåker) som fick chansen i A-laget i träningsmatchen mot FC Linköping City igår och förvaltade den  bl.a. genom att göra ett mål.


Anmäl
2015-02-12 19:45 #31 av: [Carpinus]

Sveriges P17-lag spelade igår sin första match av tre i La Manga, i morgon väntar Polen. Men för gårdagens motstånd stod Danmark, i en match som slutade 1-1 efter att Zacharias Faour givit Sverige ledningen i 25:e minuten. Resultatet stod sig till halvtid, men Danmark kvitterade tidigt i andra halvlek och det resultatet stod sig sedan matchen ut. Sveriges förbundskapten Roland Nilsson tyckte att det var en på det hela taget godkänd blågul insats.

Sveriges startuppställning bestod av 12 Marko Johansson – 2 Johan Andersson, 4 Dennis Hadzikadunic (K), 8 Thomas Poppler Isherwood, 6 Anton Kralj – 17 Junior Kamana Wa Kamana, 15 William Jan, 11 Adam Hellborg, 13 Svante Ingelsson - 19 Zackarias Faour, 22 Moustafa Zeidan.

Avbytare: 1 John Håkansson – 3 Marcus Degerlund, 5 Alexander Jallow, 10 Jimmi Brewitz, 14 Dusan Jajic, 18 Oliver Stojanovic Fredin, 21 Isac Lidberg.

#10 Zacharius Faour är, som vi redan konstaterat, ett framtidshopp i Manchester City.   

http://svenskfotboll.se/landslag/p98/arkiv/landslag/2015/02/1-1-mot-danmark/


Anmäl
2015-02-12 19:55 #32 av: [Carpinus]

Inte mindre än 42 F16-tjejer, d.v.s. flickor födda 1999, är kallade till läger på Bosön 25 februari-1 mars.  På länken nedan går det att bekanta sig med namnen på spelarna i  stommen till  2020-talets VM-spelare för blågult!

http://svenskfotboll.se/landslag/f99/arkiv/landslag/2015/02/trupp-till-lager-pa-boson/


Anmäl
2015-02-13 15:06 #33 av: [Carpinus]

#31 Roland Nilsson prövar ett nästan helt nytt startmanskap i dag mot Polen i U17-turneringen. Kvar att börja från Danmarksmatchen är endast Marko Johansson i mål, kaptenen  Dennis Hadzikadunic samt Adam Hellborg.

In Felix Olsson Lundgren - ut Johan Andersson, in Marcus Degerlund- ut Thomas Poppler Isherwood, in Alexander Jallow - ut Anton Kralj, in Oliver Stojanovic Fredin- ut Junior Kamana Wa Kamana, in Oscar Jansson - ut William Jan, in Jimmy Brewitz - ut Svante Ingelsson, in Isac Lidberg - ut Zackarias Faour, in Emin Karaman -ut Moustafa Zeidan.  Ny på bänken:   Adel Ziarat Zadeh.

Matchen börjar kl. 16.00 och skall kunna ses på nätet. (www.lamangatv.com/live/13-2-poland-sweden)

http://svenskfotboll.se/landslag/arkiv/landslag/2015/02/p17s-startelva-mot-polen/


Anmäl
2015-02-13 18:15 #34 av: [Carpinus]

#33 Sverige gick på en rejäl mina mot Polen, som vann med hela 4-0 (efter 1-0 i halvtid). Danmark och Norge spelade 2-2.


Anmäl
2015-02-13 23:58 #35 av: GIKmio

#34 Polen som tog brons i VM 1974 och 1982 kanske har ett nytt intressant A-landslag inom några år? 

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-02-14 07:36 #36 av: [Carpinus]

#35 Inte alls otänkbart! Att det inte var någon engångsföreteelse framgår ju att deras P98:or slog Sverige med samma siffror i finalen i Syrenka Cup förra året.

http://svenskfotboll.se/landslag/p98/arkiv/landslag/2015/02/p17s-startelva-mot-polen/


Anmäl
2015-02-16 10:11 #37 av: [Carpinus]

Sverige slog Norge med klara 4-1 i avslutningsmatchen för P17 i La Manga (där Danmark f.ö. slog Polen med 1-0).

De svenska målen: Isac Lidberg 2, Zackarias Faour och Svante Ingelsson. Det norska målet gjordes på straff.

http://svenskfotboll.se/landslag/p98/arkiv/landslag/2015/02/p1798-mot-norge-i-la-manga/


Anmäl
2015-02-16 13:10 #38 av: [Carpinus]

#12 Efter lägret i Kristinehamn har följande P99:or tagits ut för en trenationsturnering i Belgien 4-5 mars;

Harald Detlofsson Örebro SK FK, Oscar Lansing BK Häcken, Nabiel Efrem AIK FF, Herman Johansson Halmstads BK, Sanusi Naesae Malmö FF, Pelle Olsson FK Karlskrona, Otto Peterson Örgryte IS, Robin Schildt AIK FF, Isak Stone Hammarby IF FF, Islam Burman IFK Luleå, Victor Fors IF Brommapojkarna, Timoteo Harvey Örgryte IS, Atakan Kinali BK Häcken, Victor Malteskog IFK Norrköping FK, Thure Ridderström Gefle IF, FF Laorent Shabani Malmö FF, Emil Tot Wikström Halmstads BK, Michel Challma Syrianska FC, Enver Colic IFK Trollhättan, samt Fabian Falk Värmbols FC .

http://svenskfotboll.se/landslag/p99/arkiv/landslag/2015/02/p16-future-team-trupp-till-belgien/


Anmäl
2015-02-19 17:14 #39 av: GIKmio

IFK Göteborgs U-trupp bär en värmländsk prägel tack vare 98:orna Oskar Jansson och Andreas Öhman, från Arvika respektive Karlstad.

http://www.vf.se/sport/fotboll/ullevi-ar-malet-blavita-varmlanningar

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-02-26 12:04 #40 av: [Carpinus]

Förbundskapten Magnus Wikman har nominerat deltagare till P16-läger på Bosön 9-12 mars. Kul att se spelare från klubbar som Sunnersta och Vinberg bland alla storstadsrepresentanter! Återstår att se hur länge de kommer att vara kvar i sina småklubbar...

http://svenskfotboll.se/landslag/p99/arkiv/landslag/2015/02/trupp-till-p16-lager-pa-boson/


Anmäl
2015-02-27 17:01 #41 av: GIKmio

F17-landslaget samlas i Malmö.

Truppen finns här

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-03-02 17:16 #42 av: [Carpinus]

#22 IK Brage bekräftar på sin hemsida att Junior Kamana Wa Kamana  nu är klar för dem.


Anmäl
2015-03-05 21:56 #43 av: [Carpinus]

Sveriges "Future Team" P16 har spelat två landskamper i Belgien på två dagar: igår föll man mot hemmanationen med 1-0, och idag spelade man 1-1 mot Danmark. Det svenska målet gjordes av Enver Colic på passning från Emil Tot Wikström.

http://svenskfotboll.se/landslag/p99/arkiv/landslag/2015/03/startelvan-mot-danmark/


Anmäl
2015-03-13 11:10 #44 av: GIKmio

P18, pojkar födda 1997 är uttagna till ett läger på Bosön 23-26 mars. Och det är inte en liten skara.. Så det finns kanske möjligheter att få fram blivande landslagsstjärnor där.

http://svenskfotboll.se/landslag/p97/arkiv/landslag/2015/03/p18-trupp-till-lager-pa-boson/

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2015-03-21 21:45 #45 av: [Carpinus]

#9 Mer om kvalet i P17 Elite Round här.


Anmäl
2015-06-09 11:00 #46 av: [Carpinus]

Dubbellandskamp borta idag och på torsdag för P18-landslaget.

http://svenskfotboll.se/arkiv/landslag/2015/05/trupp-till-makedonien-matcher/


Anmäl
2015-06-09 22:15 #47 av: [Carpinus]

"Det svenska P97-landslaget vann under tisdagskvällen sin första landskamp för året då Makedonien besegrades med 1-0."---
"Sverige tog ledningen i matchminut 32 när Erik Andersson satte dit bollen. Ett mål som även visade sig bli det avgörande. Makedonien jagade sedan febrilt en kvittering och fick sin stora chans med tio minuter kvar när laget tilldelades en straff. David Olsson gick dock åt rätt håll och höll den svenska nollan intakt."---

Sveriges startelva: 12 David Olsson, 2 Anton Maikkula (80' 16 Johan Brannefalk), 5 Filip Dagerstål (K), 4 Alexander Leksell, 6 Amir Al-Ammari - 7 Gustav Berggren (77' 14 Jacob Ortmark), 13 Christian Rubio Sivodedov, 8 Erik Andersson (80' 15 Tshutshu Wa Tshakasua) - 9 Jordan Larsson, 10 Marko Nikolic (77' 18 Adnad Maric), 11 Gustaf Nilsson.

Svensk Fotboll


Anmäl
2015-06-11 22:01 #48 av: [Carpinus]

#47 Returmötet vann Makedonien med 3-2, segermålet i 92:a matchminuten.

Svenska målen Marko Nikolic och  Adi Terzic.


Anmäl
2015-08-05 13:53 #49 av: [Carpinus]

P16-landslaget spelar i dagarna nordiska pojkturneringen och fick en bra start med seger mot Island med 3-0.

http://www.vf.se/sport/fotboll/svanberg-bakom-sveriges-seger


Anmäl
2015-08-09 12:07 #50 av: [Carpinus]

"Efter tre raka segrar vann det svenska P16-landslaget sin grupp av Nordisk pojkturnering. Idag väntar finalmatch mot turneringens andra gruppsegrare Polen. Klockan 17.00 börjar finalen på Kolsvik, Sunne"---

Svensk Fotboll


Anmäl
2015-08-09 21:30 #51 av: [Carpinus]

"Det svenska P16-landslaget är vinnare av årets upplaga av Nordisk pojkturnering. Som värdland gick Sverige obesegrat genom hela turneringen. Ikväll fick drygt 1000 personer se Sverige vinna finalen mot Polen med 1-0. Mattias Svanberg blev stor matchvinnare med finalens enda mål."---

Svensk Fotboll


Anmäl
2015-09-29 17:01 #52 av: [Carpinus]

P17 EM-kval 1 kl. 15.45

Finland - Malta

Irland - Sverige 


Anmäl
2015-09-29 17:43 #53 av: [Carpinus]

Irland-Sverige 1-1 (matchen spelades i Harju)

Finland-Malta 4-2


Anmäl
2015-09-30 07:41 #54 av: [Carpinus]

#52  Igår stod det på Svensk Fotbolls matchlista att det var P17 som kvalade, idag kan man på samma sajt läsa: "En sen kvittering visade åter vägen för P16-landslaget. Lagkaptenen Joseph Colley satte 1-1 mot Irland med tre ordinarie minuter kvar och säkrade därmed definitivt Sveriges andraplats, bakom Irland, i gruppen."

Rubriken "P17-kval" finns kvar, så jag utgår från att det är samma årgång, och vidare till Round Up till våren  är man alltså.


Anmäl
2015-10-09 09:01 #55 av: [Carpinus]

I P19 EM-kval, första omgången, slog Sverige Vitryssland med 2-0. Idag möter man San Marino i kvalet.

Även här sprider SvFF förvirring genom att ömsom skriva P19, och ömsom P18. Man skulle kunna önska att de höll sig till en kategori, det är krångligt nog ändå att hålla isär åldersgrupperna...


Anmäl
2015-10-09 20:05 #56 av: [Carpinus]

Sverige slog San Marino med föga imponerande 1-0, men de vann ju i alla fall...


Anmäl
2015-10-12 17:47 #57 av: [Carpinus]

Förvirringen kring pojklagsindelningarna fortsätter! Nu tycks P19-landslaget spela såväl en landskamp och ett EM-kval idag...

Kolla man svensk fotboll så kallas laget som spelar landskamp mot Danmark ömsom P19, ömsom U20 (födda 1996), medan P19-landslaget som spelar mot Belgien om gruppsegern i EM-gruppen kalllas P18 (födda 1997) och P19.


Anmäl
2015-10-13 14:16 #58 av: [Carpinus]

I kvalet till P19-EM förlorade Sverige med 0-2 till Belgien, och i landskampen mot Danmark för "det äldre" P19-landslaget förlorade Sverige med 0-1 i landskampen mot Danmark.


Anmäl
2015-10-14 09:47 #59 av: [Carpinus]

Mycket kval just nu! I eftermiddag spelar Sveriges F17-tjejer EM-kval mot Rumänien.


Anmäl
2015-10-14 18:29 #60 av: [Carpinus]

Sveriges F16-tjejer har idag spelat kval till EM för F17 och vann mot Rumänien med 13-0.


Anmäl
2015-10-27 16:12 #61 av: [Carpinus]

"Inför säsongen hade Jitex Mölndal några egna 16-åringar och fyra spelare från fjolårets F19-lag i truppen. När tretton spelare från klubbar i närområdet skrev på kunde akademiarbetet ta fart. Och det har gett resultat.
- Spelarnas utveckling har varit det viktigaste, inte resultatet. Det här är en långsiktig satsning där vi vill skapa elit men också behålla bredden, säger akademichef Anders Magnusson."---

För två år sedan kom Jitex sist i den södra Svenska Spel F19-serien med åtta poäng efter två segrar och två oavgjorda resultat. I fjol hade man spelat ihop 20 poäng efter sex segrar och två oavgjorda. I år spelar de semifinal efter tolv segrar, en oavgjord och 37 poäng.
- Vi visste att vi hade ett bra lag i år, men att vi skulle vara så här bra är lite överraskande, säger Anders Magnusson."---

tipselit.se 


Anmäl
2015-11-04 21:20 #62 av: [Carpinus]

Norrköping hade chansen att ta en "dubbel" eftersom de även hade kunnat bli svenska mästare för U21h, men där blev de snuvade av Djurgården som vann med 3-2.


Anmäl
2016-05-06 19:41 #63 av: [Carpinus]

"Sveriges P17-landslag tog en tung skalp i EM-slutspelet i Azerbajdzjan när man slog England med 2-1.

Ungdomsproffset i Sunderland, Joel Asoro, gjorde båda målen."---

"På måndag väntar Danmark och på torsdag Frankrike i EM-slutspelet. Båda matcherna sänds i Eurosport."

Expressen


Anmäl
2016-05-06 19:43 #64 av: [Carpinus]

#63 Dessa spelade (källa Svensk Fotboll):  1 Pontus Dahlberg - 5 Johan Stenmark, 3 Hugo Andersson, 4 Joseph Colley (K), 13 Filip Örnblom - 11 Simon Marklund, 8 Mattias Svanberg, 6. Henrik Bellman, 10 Nebiyou Perry - 9 Joel Asoro, 14 Teddy Bergqvist.
Ersättare: 12 Malte Påhlsson - 2 Emre Erdogdu, 7 Niclas Holgersson, 15 Adrian Edqvist, 16 Mirad Garza, 17 Oscar Petersson.
Ej spel (avstängd): 18 Anel Ahmedhodzic.


Anmäl
2016-05-12 19:12 #65 av: [Carpinus]

Efter förlust mot Danmark i föregående match i U17- EM var svenskarna piskade att slå Frankrike i dagens match, vilket de också klarade. Svenskarna blev därmed gruppsegrare, och i kvarten väntar Holland.

"Sverige är vidare till kvartsfinal i U17-EM efter en skrällseger mot Frankrike.

Teddy Bergqvist blev stor hjälte när han satte matchavgörande 1-0 i andra halvlek.

– Det är väldigt överraskande och mycket roligt, säger Eurosports kommentator Johan Arneng."---

Expressen


Anmäl
2016-05-12 19:44 #66 av: GIKmio

#65 Det ser lovande ut för svensk fotboll. Både på herr- och damsidan.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2016-05-13 06:55 #67 av: [Carpinus]

#66 Ja, man kan bara hoppas att som möjligt kommer att utvecklas till seniorlandslagsspelare med tiden och slipper nöta bänk i "bakgårdslag" utomlands.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.