03. Superettan

Miljardärernas intåg i Dalkurd

2016-02-10 09:02 #0 av: Catwoman

Det är nu helt klart att de kurdiska affärsmännen Kawa Junad och Sarkat Junad köper in sig i Dalkurd AB.

Dalarnas Tidningar

Var positiv -må bra

Bandy iFokus

Anmäl
2016-02-10 22:43 #1 av: GIKmio

Ska bli intressant att följa den satsningen.

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2016-02-10 22:45 #2 av: GIKmio

Vi har en kaxig nykomling i Allsvenskan redan i år:. Östersund..

Sajtvärd på Nostalgi i Fokus. Medarbetare på Sport i fokus, Öl i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl
2016-03-27 10:23 #3 av: [Carpinus]

"Få har missat de nya investerarna, Kawa och Sarkat Junad, som har köpt in sig i klubben. De som högt och tydligt basunerade ut att Dalkurd ska ut i Europa inom kort. Två kurdiska bröder i 40-årsåldern som är uppväxta i England men bor i Kurdistan sedan tio år tillbaka.
– De är inga multimiljardärer, som svenska medier har skrivit. Men de är inte fattiga heller. De kommer att stötta oss ekonomiskt, men det viktigaste är att vi ska starta Dalkurd även i Kurdistan och utbyta kunskap, säger Ramazan Kizil."---

Expressen


Anmäl
2016-03-27 10:26 #4 av: [Carpinus]

"10 oktober 2015. Dalkurd vinner med 2–0 borta mot Umeå och säkrar seriesegern när tre omgångar återstår av division 1 norra. De är klara för superettan 2016. Matchen blåses av och folk springer in på planen. Spelare, ledare och supportrar firar. Det tänds bengaler och slås på trummor, folk sjunger och dansar tillsammans.
Nu, drygt fem månader senare, är det snart dags för Dalkurd att visa att de hör hemma i Sveriges näst högsta serie."---

"Dalkurd startades 2004 som ett socialt projekt. De vann serien under de första fem åren och klättrade snabbt.
Från division 6 till superettan på tio år.
Ramazan Kizil är en av dem som drog i gång klubben när han kände att han ville göra någonting för samhället. Han och de andra grundarna märkte att ungdomarna i Borlänge var på väg att hamna fel, och att göra som andra klubbar och sparka sina spelare på grund av "attitydsproblem" var inte en metod de trodde på."---

"– Fotboll är det bästa medlet för integration. Därför har det varit viktigt för oss redan från början att inte vara ett lag med enbart kurder. Vi är inte ett kurdiskt lag bara för att vi heter Dalkurd. Men med hjälp av namnet och det stora sociala ansvaret vi är beredda att ta kan vi göra skillnad. Både här och där."---

"Inför säsongen har truppen förstärkts med både yngre spelare och spelare som bidrar med rutin och erfarenhet.

Rawez Lawan var en del av Norrköpings guldlag under förra säsongen, Tom Söderberg har gjort över 100 allsvenska matcher för BK Häcken, och rubrikerna blev stora när landslagsmeriterade Dusan Djuric skrev på för Dalkurd.

– Jag ville tillbaka till Sverige, och Dalkurd var de som visade mest intresse på alla sätt, säger Djuric."---

Expressen


Anmäl
2016-03-29 11:45 #5 av: [Carpinus]

Tyskkurdiske anfallaren Mirkan Aydin nästa nyförvärv för masarna. Aydin har bl.a. spelat 150 matcher i Bochum i Bundesliga 2 men kommer närmast från en klubb i den turkiska andraligan.

Källa.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.