24. Notiser

Avhandling: "Mästarcoacherna"

2016-04-25 15:28 #0 av: [Carpinus]

"Arbetssituationen för svenska elitfotbollstränare är ofta komplex och innebär höga krav. För oerfarna tränare blir det egna tränarteamet direkt avgörande för hur de går i land med sitt uppdrag. Det visar en avhandling vid Göteborgs universitet."---

"I sin avhandling "Mästarcoacherna. Att bli, vara och utvecklas som tränare inom svensk elitfotboll" har Susanne Meckbach undersökt hur svenska elitfotbollstränare lär sig fotbollstränaryrket och hur de uppfattar yrkets arbetsförhållanden. I sin studie intervjuar hon tio huvudansvariga tränare för lag i herrarnas Allsvenskan och Superettan."---

"Susanne Meckbach lägger fram sin avhandling Mästarcoacherna. Att bli, vara och utvecklas som tränare inom svensk elitfotboll vid institutionen för kost- och idrottsvetenskap fredagen den 29 april kl. 13.00.

Plats: Sal 1505, Gymnastik- och idrottshögskolan, GIH, Lidingövägen 1, Stockholm."

Avhandlingen finns digitalt publicerad på http://hdl.handle.net/2077/41906

Nyheter från Göteborgs Universitet


Anmäl
2016-04-28 20:12 #1 av: GIKmio

Många tror att det är lätt att nå framgång om man tränar ett lag med många bra spelare. Men det är så mycket mer än spelsystem och vilka spelare som ska vara på planen. Det handlar även om att få spelare att dra åt samma håll, skapa en gemenskap i gruppen och kunna lösa konflikter som dyker upp ibland. Det är många som inte har det kunnandet.

Sajtvärd för Öl i fokus. Medarbetare på Sport i fokus och Värmland i fokus..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.