Annons:
[GIKmio]
2016-06-16 22:58
#1

Sverigematchen startar illa för mig. I bästa fall hinner jag hem till när andra halvlek börjar. Men det är resultatet som är det viktigaste.

Leffe
2016-06-17 09:36
[Nomen Nescio]
2016-06-17 12:41
#3

Känns faktiskt lite uppgivet, feststämningen vill inte infinna sig. Allt under 2-0 är okej…

Enda man kan hoppas på är att svenska lag brukar gilla att slå ur underläge -  kanske kan de bita ihop och växa med uppgiften?

2016-06-17 15:54
#4

0-0 efter 45 minuter. Helt annan glöd i det svenska laget i den första halvleken idag, de håller spelet uppe bra, även om det inte varit några riktigt heta chanser (åt något håll). De svenska fansen ger laget mycket bra stöd! 👍

[GIKmio]
#5

Jag vet bara att Italien-Sverige står 0-0 i halvtid

[GIKmio]
2016-06-17 16:17
#6

Men nu är jag med.. inte på planen, men väl i rapporteringen. 60 minuter har gått.

Annons:
[GIKmio]
2016-06-17 16:22
#7

Helt klart ett annat Sverige idag än det vi såg i måndags.

#9

Zlatan får foten på bollen, men går över. Det var öppet mål. Men det var offside så det var lika bra det som skedde.

#11

Börjar bli nervöst för de gula men samtidigt mycket bra match så här långt. Imponerad och hoppas vi får med oss en poäng eller kanske till och med kan få alla tre…

mvh Martin

[GIKmio]
2016-06-17 16:36
#12

In med Durmaz- ut med Forsberg och in med Lewicki-ut med Ekdal.

[GIKmio]
2016-06-17 16:39
#13

Parolo nickar i ribban! Nära italiensk ledning.

#15

Eder gör 1-0 för Italien..j-vlar också.. i 88 minuten..

#17

Buffon får en varning för maskning. Och Martin Olsson får en varning därefter. Då var domaren snabb att vifta med gula kortet.

Tjeckien:
1. Cech - 2. Kaderabek, 5. Hubnik, 6. Hubnik, 8. Limbersky - 13. Plasil - 10. Rosicky, 20, Skalak, 19. Krejci, 22. Darida - 21. Lafata
Kroatien:
23. Subasic - 11. Srna, 5. Corluka, 21. Vida, 3. Strinic - 19. Badelj, 10. Modric - 14. Brozovic, 7. Rakitic, 4. Perisic - 17. Mandzukic

#22

Tjeckiens målvakt Petr Cech var med om en olycka under en match 2006 och fick en huvudskada. Sedan dess spelar han alltid med huvudskydd.

[GIKmio]
2016-06-17 18:14
#23

Första varningen i matchen blir kroatisk, Milan Badelj.

#25

Rakitic får en bra möjlighet för Kroatien.Cech räddar.

#28

Corluka bandagerad på huvudet idag också är inblandad i en ny målchans för Kroatien.

#32

20 minuter kvar av ordinarie tid.

#34

Kroatien får sin andra varning i matchen när Marcelo Brozovic får gula kortet.

Annons:
[GIKmio]
2016-06-17 19:35
#35

Milan Skoda reducerar för Tjeckien. Blir spännande slut på matchen nu.

[GIKmio]
2016-06-17 19:43
#36

Kroatiska fans kastar ner bengaler på planen. Och en bomb exploderar.

[GIKmio]
2016-06-17 19:46
#37

Kroatien leder och det är bara några minuter kvar. Man blir helt enkelt besviken som Markus Johannesson på SVT säger..

#39

Necid pangar in 2-2. Och för första gången i turneringen en match med mer än tre mål.

[GIKmio]
2016-06-17 19:54
#40

Man är nu uppe i 97 minuter på grund av byten och avbrott för bengaler.

[GIKmio]
2016-06-17 19:55
#41

Matchen är slut. Tjeckien-Kroatien 2-2.

Målfakta Tjeckien-Kroatien 2-2

0-1 Perisic (37) 0-2 Rakitic (59) 1-2 Skoda (76) 2-2 Necid (94, straff)

Annons:
[GIKmio]
2016-06-17 20:30
#42

Startelvorna Spanien-Turkiet

Spanien:

13. David de Gea - 16. Juanfran, 3. Gerard Pique, 15. Sergio Ramos, 18. Jordi Alba - 10. Cesc Fabregas, 5. Sergio Busquets, 6. Andres Iniesta - 21. David Silva, 7. Alvaro Morata, 22. Nolito

Turkiet:

1. Volkan Babacan - 7. Gökhan Gönül, 15. Mehmet Topal, 3. Hakan Balta, 18. Caner Erikin - 16. Ozan Tufan, 8. Selcuk Inan, 14. Oguzhan Özyakup - 6. Hakan Calhanuglu, 17. Burak Yilmaz, 10. Arda Turan

[GIKmio]
2016-06-17 20:43
#43

Spanien som räknas som en av dom största fotbollsnationerna vann guld i EM 1964, men sedan följde decennier av misslyckade EM och VM. Detta trots att världens främsta fotbollsexperter tippade Spanien att gå hela vägen i turnering efter turnering. 2008 vann man EM-guld som var startskottet på en storhetsperiod med VM-guldet 2010 som den stora höjdpunkten. 2012 blev man första nation att försvara ett EM-guld. Därför blev VM i Brasilien 2014 då man inte gick vidare från gruppspelet ett stort misslyckande. I EM 2016 jagar Spanien revansch. Motståndaren Turkiet tog  brons i VM 2002 och EM 2008.

#46

Alvaro Morata med första skottet på mål. Jag tror Spanien kommer att hålla i taktpinnen under stora delar av matchen.

[GIKmio]
2016-06-17 21:09
#47

Burak Yilmaz får turkarnas första varning i matchen.

#49

Alvaro Morata nickar in Spaniens ledningsmål.

[GIKmio]
2016-06-17 21:37
#50

Här går det undan. Nolito gör 2-0 till Spanien.

#54

Alvaro  Morata gör sitt andra mål för kvällen. Spanien kör över Turkiet. 3-0..

#56

#55 Och Italien är därmed klara för åttondelsfinal och kan lugnt följa vilka dom tänkbara motståndarna kan bli och vila lite spelare

[GIKmio]
2016-06-17 22:29
#57

20 minuter kvar av ordinarie tid. Spanjorerna har avgjort matchen och spänningen finns inte.

Matchfakta Spanien- Turkiet 3-0

1-0 Morata (34) 2-0 Nolito (37) 3-0 Morata (48)

Martin
2016-06-18 11:32
#61

Inga direkta skrällar igår. Synd på Sverigematchen, tyckte de var bra med framförallt i första halvlek. Zlatan hade / tilläts inte få de chanser vi är vana att se honom få. Såklart är det skillnad på den omgivning han har i klubblag respektive landslag. Oavsett var matchen ett stort steg framåt jämfört med Irlandsmatchen, men man kan också se det som Zlatan. "Mot Irland gjorde vi en dålig match och fick 1 poäng och idag gjorde vi det bra och fick 0".

Jag varken såg eller reagerade på det igår men engelska kommentatorer menar att målet föregicks av ett felaktigt italienskt inkast (inte båda fötterna i marken). Synd om det är så men det är ändå inte det som avgör utan det är som jag uppfattar det passivt försvarsspel. Hur kan han omringad av 3-4 gula spelare få gå så fritt och komma till skott?