Idag blir det verkligen åka av och det är skönt att jag i alla fall kan se den som jag tycker skall bli mest intressant, hur står Lagerbäcks Island sig mot England? Det känns som en mycket intressant match som nog kan bli kul också.

Spaninen - Italien är jag inte säker på att jag hinner se, men skall försöka. Känns även den som att det kan bli en bra och intressant match!

mvh Martin

Martin
2016-06-27 10:56
#2

Italien har en mycket fin defensiv med hela backlinjen hämtad från Juventus. 2-0 mot Belgien (som i övrigt har imponerat i EM tycker jag), 1-0 mot Sverige och snöplig 0-1 förlust i slutminuterna mot Irland. Spanien blev tvåa i sin grupp efter 1-0 mot Tjeckien, 3-0 mot Turkiet och 1-2 förlust mot Kroatien efter att haft en tidig 1-0 ledning.

Island gör sitt första EM-slutspel och inte mindre än 10% av landets befolkning är på plats i Frankrike! Man blev tvåa i gruppspelet, obesegrade. 1-1 mot Portugal, 1-1 mot Ungern och vinst 2-1 mot Österrike efter ett sent mål (94:e minuten).

Lagerbäck har kallt konstaterat "Jag har aldrig förlorat mot England". På sex möten med Sverige mot England har han i tävlingsmatcher 1-3-0 i facit och i vänskapsmatcher 1-1-0 i facit.

England gick också obesegrade genom sin grupp och precis som Island med två oavgjorda och en seger. 1-1 mot Ryssland (släppte in kvittering i 90:e), 2-1 mot Wales (vände underläge 0-1, avgjorde i 92:a) och 0-0 mot Slovakien.

Jag tycker dagens matcher är helt vidöppna. England borde ha kapacitet att slå Island, men frågan är om man tar dem på allvar (det gör man säkert). Från Italien-Spanien har båda lagen stor kapacitet och tycker ändå Spanien gjort en bättre turnering så här långt men Italiens försvar blir en utmaning. Skall vi säga att Spaninen går vidare efter förlängning/straffar och att England också tar sig vidare? Även där är det inte alls omöjligt med förlängning/straffar. Och - jag är övertygade om att Island har kapacitet att som lag slå England.

mvh Martin

[GIKmio]
2016-06-27 17:49
#3

Kvällens fotbollsunderhållning kan snart börja.

[GIKmio]
2016-06-27 18:33
#4

Halvtimmen spelad. Mållöst mellan Italien-Spanien.

[GIKmio]
2016-06-27 18:35
#5

Chiellini gör 1-0 till Italien på en frisparksretur.

[GIKmio]
2016-06-27 18:45
#6

Spanien har mest bollinnehav men man skapar inga direkta målchanser.

#8

Hyundaireklamen på TV4 är kul. Det ligger lite sanning i det. Fotbollspelare som faller av vinddraget eller får ont i pannan när dom blir trampade på foten 🙂

#10

Morata placerad framför mål och nickar i famnen på Buffon. Nära mål för Spanien.

[GIKmio]
2016-06-27 19:11
#11

Nu har Spanien börjat pressa i sin jakt på kvittering.

[GIKmio]
2016-06-27 19:15
#12

Eder kommer genom på en kontring där spanska försvaret inte hänger med. De Gea med en bra räddning. Han gjorde en svettig räddning i första halvlek också och håller Spanien kvar i matchen.

[GIKmio]
2016-06-27 19:21
#13

Eder ligger bakom det mesta nu som Italien skapar. Mindre än halvtimmen kvar av ordinarie tid.

Annons:
[GIKmio]
2016-06-27 19:35
#14

Antonio Conte har sprungit längs sidlinjen i sin kavaj, skrikit och haft synpunkter på det mesta. Nu fick han en tillsägning för att han sparkade iväg bollen.

[GIKmio]
2016-06-27 19:38
#15

Mycket Spanien nu med tio minuter kvar. Och Conte lär vara tvungen att ta en dusch som sina spelare efter matchen.

[GIKmio]
2016-06-27 19:50
#16

Pellè avgör på övertid. Pique hade en jättechans minuten innan att kvittera. Italien kommer att spela kvartsfinal. Och Conte får glädjefnatt.

[GIKmio]
2016-06-27 19:52
#17

Slut. Italien-Spanien 2-0.

Målfakta: 1-0 Chiellini (33) 2-0 Pellé (91)

[GIKmio]
2016-06-27 20:15
#18

Då vet vi redan nu att en ny Europamästare ska koras.

[GIKmio]
2016-06-27 21:10
#19

Vad härligt att komma in i matchen England-Island efter tio minuter och det står redan 1-1.

[GIKmio]
2016-06-27 21:20
#20

Island gör 2-1 i artonde minuten. Vilken chock för England..

#23

Sigurdsson med en cykelspark strax framför målet, men rakt på Hart. Kunde ha blivit turneringens drömmål det.

[GIKmio]
2016-06-27 22:27
#24

20 minuter kvar av ordinarie tid.